Nyt: Alderstjek ved køb af alkohol online

AcourA Vin og historien bag  

Oprettet d.

AcourA Vin og historien bag  

Vi er et par sidst i 50-erne rundet af det midtjyske – fra øst til vest. Vi har længe ønsket at lægge et hårdt arbejdsliv bag os og leve på en anden måde. 

I efteråret 2021 var vi derfor på en længere rejse i Italien, primært Toscana.  
Vi har altid haft en passion for god vin, og nu ville vi igen gerne opdyrke denne interesse.  
Vin for os betyder smagsoplevelser, glæde, kultur, oplevelser, god mad og samvær med gode venner. 

Gallo Nero - den sorte hane, kvalitetstegnet for Chianti ClassicoGallo Nero

Mens vi var i Italien besøgte vi vingårde i Toscana, særligt Brunello di Montalcino og Chianti Classico. 
Der blev også tid til en del læsning om emnet.  

I starten tog vi ud til de større og kendte vingårde, som er meget professionelle i deres set-up omkring besøgende vin-turister. Dette var interessant, men efter et meget tilfældigt besøg på en mindre vingård i Brunello di Montalcino, blev vi totalt fanget af den passion og kærlighed til vinproduktion, vi mødte der. 

Efter dette besøgte vi fortrinsvist de mindre vingårde og vores idé begynde at forme sig. 

Vi var blevet meget fascineret over de mindre familie drevet vingårde og deres individuelle måde at fortælle netop deres måde at lave vin på. Deres passion for hele tiden at observere og forbedre deres vin til højere kvalitet. Vi har fokuseret på vingårde, der dyrker bæredygtige/økologiske vinmarker, der bliver til vine af høj kvalitet. 

Hos Fattoria Le Fonti

Et sted var vi med i vinmarken og snakkede om, hvordan de passede planterne alt efter vejret. For eksempel hvis det var meget sol, lod de nogle blade skygge over druerne og var der fugtigt vejr, fjernede de nogle blade, så druerne kunne tørre bedre. Enkelt. 
Et andet sted ville de gerne prøve at minimere smagen af eg, som kommer fra lagringen på egetræsfade.  Her prøver de nogle større tønder af, så kontaktfladen med vinen blev mindre.  
Generelt mødte vi vinmagere, som med respekt for traditionelle metoder også tog nye metoder i brug og udviklede deres egne helt unikke metoder.   

Efter jul tog vi endnu en gang afsted i foråret 2022. Denne gang besøgte vi vingårde i Portugal, Spanien og Frankrig.  
Disse besøg var lige så interessante som dem, vi var på i Italien.  

Alle steder blev vi budt velkomne med åbne arme og blev vist rundt med den største fortællerlyst. De fleste steder købte vi vin til at tage med i bilen til Danmark. Da vi kom hjem hjalp nogle rigtig gode venner, der også går op i lækker vin med at smage og udvikle vores idé om en lille vinimport af kvalitetsvine. Vin for os betyder nu også mødet med nye mennesker i et fællesskab om kærligheden til vin. 

Rui - vinbonden på Quinta da Massora

Det blev til vinsmagninger ud over det sædvanlige og frem kom der en liste på 4 vingårde, som vi nu har startet import af vin op med. De 3 af vingårdenes vine, præsenterer vi med stolthed i Danmark for første gang.

Vi ser gerne flere vingårde med i vores udbud af vine med tiden.  

Vi byder velkommen til disse vingårde: 
Fattoria Le Fonti – Chianti Classico 
Bodega Pascual Larietta - Rioja 
Quinta da Massora - Douro 
Veronica Salgado – Ribera del Duero  

Idégrundlag for AcourA Vin 

Vi formidler kvalitetsvin fra mindre familiedrevede vingårde i Europa. 

Vi har eksklusivt besøgt og udvalgt få passionerede vinmagere, som brænder for at lave kvalitetsvine på en bæredygtig/økologisk facon.      

Vine lavet med kærlighed og respekt for det unikke sted.  
Til dem der elsker at nyde den gode vin.    

Vin med hjertet. 

Axel & Anne

 

Privatlivspolitik Cookiepolitik