Nyt: Alderstjek ved køb af alkohol online

Jagten på julevinen - afsnit 2

Oprettet d.

Jagten på julevinen - afsnit 2

Vinen til Risalamanden og de søde sager? Hvad drikker I til den?

Portvin har i mange år været vores fortrukne drik til dette, men nu er Recioto og Passito også på bordet.

Dejlig Recioto

Køreturen fra Valpolicella til Chianti Classico tager kun et par timer ad en snoet motorvej forbi smukke Bologna. Landskabet på denne afstand skifter dog væsentligt. Tager man SS222 fra Firenze og sydpå kommer man igennem det smukkeste landskab og små hyggelige byer ofte på toppen af en bakke.

Vi havde aftalt at komme forbi Fattoria Le Fonti i Panzano in Chianti. Vinbyen i hjertet af Chianti Classico. Panzano er en charmerende toscansk by på toppen af en bakketop midt i vinområdet i Toscana. Faktisk ligger Panzano præcis halvvejs mellem Firenze og Sienna i Firenze-provinsen.

Med høsten vel overstået og olivenhøsten endnu ikke i gang var der tid til at høre mere om deres vingård. Der er heldigvis fuld gang i turismen igen og de havde denne sommer haft vældig mange vinturister på besøg, særlig mange fra USA på grund af en stærk dollarkurs.

Det betyder også, at deres IGT Fontissimo i alle årgange nu er udsolgt hos dem. En vin som er særdeles velegnet til den danske julemad.

Vi startede op i sommers med import fra Le Fonti, hvor vi allerede har deres dejlige vine hjemme til salg i DK, så vi er heldige at have IGT Fontissimo på lager i årgangene 2014 og 2018.

Høsten 2022 tegner rigtig godt, da Le Fontis vinmarker ligger på en østvendt skråning så der er skygge på dagens varmeste tidspunkt. Og som navnet Le Fonti (kilderne) antyder har de heldigvis vand til de tørre tider, som det jo har været i år.

Vi var denne gang primært på udkig efter deres Passito ”Non é” som er helt perfekt til risalamanden. Synes du at portvin og Eis-wine er fantastisk, så har du ikke prøvet Le Fontis ”Non é”! Vi har dem med hjem i et begrænset antal – vi glæder os til at åbne denne gudedrik til jul. De kommer til salg, så snart vi er hjemme i Danmark igen med levering ca uge 47. 

Nu vi var i området kunne vi selvfølgelig ikke dy os for at besøge endnu en vingård. Valget faldt på Le Masse di Lamole, som vi smagte på en lokal restaurant i en 2016 årgang – helt fantastisk, lagret på gamle kastanjefade. Kastanje var den oprindelige træsort i Chianti inden egefade gjorde sit indtog. Vi havde en hyggelig snak med Annamaria og hilste både på mand og bror i fad-kælderen og et par lystige svenske vinturister, som også havde fundet op ad bjerget. Måske Le Masse di Lamole er en kommende leverandør – de laver fantastisk autentiske vine, med helt usædvanligt smukke vin-etiketter lavet af Annamarias nevø.

 

De bedste hilsner fra AcourA

Privatlivspolitik Cookiepolitik